Wednesday, 20 April 2016

SIMPLE WORD TO REMIND

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

If kau rasa hidup kau ni dah habis susah and kau rasa down just ingat ada orang lebih susah hidupnya.

P palang S : Insan yang sanagt penat

Thursday, 11 February 2016

Rude

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Serius aku tak faham. Kenapa kau nk rude sangat dengan customer. Nak hempas ganggang phone tu sampai gegendang aku blh terkeluar. Aku just tanya kot. Aku tanya dengan nada selembut yang boleh tapi kau??  Kerja kau simple. Jawab apa yang aku tanya. Aku tak kesah kalau kau nak carot aku. Tapi  kau tunggu lepas aku dah letak phone. Kau buat kerja kau aku buat kerja aku. SIMPLE RIGHT?

P palang S : Aku tahu tak semua CS mcm dua ekoq ni

Wednesday, 3 February 2016

Mental penat katanya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

seriously i don't know how to keluar opis dengan meninggalkan kepala yang dekat opis tadi tu tanpa bawa dia sama balik rumah. Penat otak dengan kerja. kalau boleh tak nak otak ni berfikir pasal kerja bila dah sampai rumah. Tapi otak degil. erm please nak tips 

p palang s :aku rasa penat mental lebih worst daripada penat badan. Tak gitu?

Tuesday, 19 January 2016

EXPRESSO

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

ini espresso google

Aku nak nasihatkan kalau kau bukan seorang yang tegar minum coffee please jangan order ni. Aku yang penggemar coffee ni pun sampai la ni tintong disebabkan espresso ni oii. Okay itu je. selamat bekerja.

P palang S : Aku sedang tidur dengan mata yang celik. Kau mampu??? 

Tuesday, 12 January 2016

PILIHAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

You know what?? you cannot please others untuk stop buat sesuatu yang kau tak suka. Tak gitu? kau pilih la samada nak buat sesuatu tu ikut kata hati atau ikut akal yang waras. Kau Pilih, Aku pula pilih untuk buat sesuatu perkara dengan menggunakan akal 25 tahun.

Sekian. happy working korang :)




Tuesday, 29 December 2015

Suratan dan Ketentuan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sedih bila bos tukarkan aku dari department sales masuk account department semula. Bukan tak suka kerja ni. Cuma tak suka environment kat account department ni. ermmm sabar dan redo.

P palang S : Nak menangis rasanya semalam. Tapi hari ni okay sikit dah :) chillll

Monday, 28 December 2015

KEPALA AKU KE KEPALA KAU

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera
 
Erm perkara ni dah banyak kali berlaku. Lagi-lagi kalau musim perayaan dimana semua adik beradik akan balik kampung. Akan ada la yang terjerit-jerit melalak-lalak meraung-raung
 
'Weh ni kepala siapa?!'
'Weh Nampak kepala aku tak?!
'Weh kau pakai kepala aku ae?1
'Weh ni kepala aku ke kapala kau?!
 
Dan akan ada la yang menjawab kepala sendiri pun nak tanya orang ke?!
 
 selalu sgt gaduh sebabkan kepala ni
 
So, the solution is tampal nama masing-masing atas kepala masing-masing la. Takde la nak terjerit-jerit lagi dah haha.Sekiannnnn.
 
P palang S : Ni la padah kalau satu rumah pakai phone yang sama